MAT, MUSIK & MAGI – skogsfinskt seminarium för alla sinnen. När? Lördagen den 24 september 2022 kl 13.00-17.00. Var? Hamnmagasinet på Spårvägen 1 i Arvika hamn.

 

”Vad är immateriella kulturarv?
Immateriella kulturarv kan enkelt uttryckt vara traditioner och kunskaper som förs vidare mellan människor. Har du tagit en fika i dag? Kanske tagit en promenad i skogen, lyssnat på en rolig historia eller gått på en trasmatta? Allt detta kan ses som delar av det immateriella kulturarvet.”
(Citat från Institutet för språk och folkminnes hemsida.)

Seminariet “Musik, mat & magi” har ambitionen att sätta lite ljus på den del av den skogsfinska tradition som bottnar i musiken och dansen, festen och maten och inte minst – det folkliga berättandet. Magin och tron på det övernaturliga återkommer ofta i den skogsfinska traditionen och har även en given plats i detta seminarium.

I seminariet medverkar fyra traditionsbärare som alla varit delaktiga i immateriella finnskogstraditioner.
Dessa är:
Thomas von Wachenfeldt spelman och musikforskare från Gränsfors i Hälsingland.
William Olsson – musikant och mjölnare från Ransbysätter, Lysvik.
Göran Nilsson – vissångare, berättare med stort engagemang i den gränslösa finnskogen.
Mats Berglund – spelman från Köla.

Alla har musiken som en viktig del i sina verksamheter och därför kommer det senare på kvällen att arrangeras en konsert med denna kvartett.
Seminariet innehåller inte bara föreläsningar utan även en del praktiska moment där deltagarna ges möjlighet att vara utövare.

Eftersom utrymmet i Sjövinden (Hantverksmagasinet) är begränsat så är det nödvändigt med föranmälan.
Seminariet kostar 300 kr och inkluderar en biljett till kvällens konsert. Betala in seminariekostnaden till Bankgiro: 5330-3327 eller till Swishnummer: 1233805702
Mer information och anmälan till:
info@matsberglund.se