Hjärtklappning – en pinnbok till av Maria ”Vildhjärta” Westerberg

I de sista resterna av den gamla skogen finns det oväntade kvar.

Kategori:

300,00kr inkl. moms

Beskrivning

I denna bok samlas krönikor, som tidigare nått fram till många läsare och lyssnare i länstidningen NWT och radioprogrammet Naturmorgon i P1, med dikter och fotografier på Vildhjärtas uttrycksfulla, humoristiska och satiriska skulpturer i det lilla pinnformatet som också rymmer större dimensioner.
Som om skogen växte på träd, är Maria Westerbergs fjärde bok.

I de sista resterna av den gamla skogen finns det oväntade kvar.

Inte som en hemlighet, litet och mystiskt. Snarare som en självklarhet, stort och enkelt. Mångfalden och humorn har inte ännu drivits bort och ersatts med något monotont och tråkigt.

Här är varje träd en individ, varje krök ett äventyr.

Här finns pinnarna, de oupprepbara, ofärdiga, otaliga. Alla dessa pinnar som lockar mig till skogs, som får mig att vilja veta mer, som klappar på mitt hjärta.

Maria Westerberg bor ute i den värmländska skogen, mitt i det som både ger henne inspiration och arbetsmaterial. Maria har genom sina utställningar – separat och tillsammans med andra – rönt stor uppmärksamhet och intresse. Hennes egensinniga skulpturer såväl små som stora har fått plats i mångas hjärtan. Humoristiska texter men också mycket tankeväckande följer hennes träfigurer ut i världen.